Pilgrimsrejse

Pilgrimsrejse i Spanien: Fra Santiago de Compostella til Finesterra: Rejsen til verdens ende. Tag på en spirituel rejse som pilgrim.

Rejsen til verdens ende er en indre rejse, hvor du kan gå de sidste ca. 100 km. fra Santiago til Finesterra i det nordvestlige Spanien. Du vandrer af den gamle pilgrimsrute, som mennesker fra hele Europa har vandret siden middelalderen. Dengang gik de hele turen ud til verdens ende for at hente en muslingeskal som bevis på, at de nåede verdens ende. Det kan du også gøre, ligesom vi besøger de historiske steder undervejs på vores tur mod Finesterra og i Santiago.

Det hele begynder, når det slutter. Sådan skete det, at mit nye liv blev født i Pyrenæerne i Frankrig i efteråret 2001, og jeg døde den dag, jeg sluttede min rejse ved verdens ende i det nordvestlige Spanien ved Atlanterhavets klippeskær. Den dag jeg gik de sidste 4 kilometer med min lille hvide plasticpose med alt mit tøj, mine vandrestøvler og nærmest alt, hvad jeg ejede – og brændte det hele for foden af det fyrtårn, der står og taler med et andet fyrtårn på samme breddegrad i Italien. Muslingeskallen åbnede sig, da jeg satte mig ind i flyet i Danmark – og lukkede sig først, da jeg 5 uger senere stod i lufthavnen i Madrid. Jeg havde tilbragt fem uger i en muslingeskal, vandret tværs over Spanien alene og sammen med det meste af verden. Mit liv vil aldrig blive det samme igen.

Alting begynder først, når det slutter. Du kan give slip på det landskab, du har besøgt, mens du står på kanten af det, du ikke kender. Når du kan se det land, dine fødder betrådte, kan du bruge den viden, landskabet har givet dig. Først da kender du det. Først da er rejsen slut. Når du tør slippe det, der ikke er mere, begynder det nye. Når du har set det, du skulle se, begynder det nye. Når du har gået vejen, begynder det nye. Det nye begynder nu! Lyset er kommet. Muslingeskallen åbner sig. Vejen kalder. Rejsen til verdens ende er begyndt.

Da jeg gik første gang i efteråret 2001, var det en rejse igennem mit eget liv. Jeg forstod pludselig, hvorfor der er ting i livet, som vi bliver nødt til at gøre selv. Og du kan selv tage afsted på din pilgrimsrejse.
Kontakt mig hvis du vil vide mere.

Du kan også bestille mit gratis kursusmateriale, der præsenterer mulighederne for at tage på pilgrimsrejse i Spanien og gå enten 30 eller 3 dage.
Du kan bestille materialet her.

Buen Camino!

One should dedicate a period of time to the Camino, as arrival to Santiago does not entail having walked, but having knowledge of how to walk and how to uncover the many hidden secrets that the Camino has to reveal. When doing the Camino de Santiago, one needs to keep their eyes open and observe Nature: The rivers, the moorlands, trees, mountains… As well as being esthetically pleasing, these are all works of God that should evoke feelings of admiration in those who see there the hand of God. No pilgrim is an island. We have said goodbye to those waiting for us at home, we have met, formed friendships and still have more pilgrims to meet upon our arrival to Santiago. We can think of the Camino as being more than just earth under our feet, but also as an interior journey through the difficult to define terrain through which we are passing. A land in which we have renounced many things but are nonetheless happy. We are far from the state of mind in which our happiness was related to having things and living more comfortably. We are having an austere experience in which we must push ourselves to our limits, endure thirst, and heat. But within each one of us, there are changes going on. We are learning to accept hospitality, solidarity, and conversations in confidence. The Camino brings out the best in us.

Ultreia e suseia, Deus adiuvat nos (always onward, always upward. God help us).