Alting er energi – så gå efter energien

Alting er energi skabt at vores tanker. Og hvis vi kan acceptere dette, er det vigtigt, hvad vi tænker – og hvordan vi arbejder med energien.

Gå efter energien
Hvis du er der, hvor din energi er, vil det være langt lettere at åbne dørene i dit liv. Men det er selvfølgelig en opgave, fordi det kan være lettere for dig at gøre det, du plejer at gøre – og være i det liv, du har lige nu – også selvom det måske ikke er særlig godt for dig, eller det du drømmer om. Det er en opgave og et ansvar at stå ved dig selv og være der, hvor din energi er og ikke mindst mærke, hvor den er. Det handler om at finde ind til kernen i dig selv og acceptere, at du er sådan, som du er. Det forbavsende er måske, at når vi for alvor står ved os selv – og er der, hvor vores energi er, begynder livet at indrette sig efter os og vores energi og ikke omvendt. Det er ligesom det job, du gerne vil have, men hvor du tænker, at du måske ikke kan få det, fordi du ikke har prøvet det før eller kender til de opgaver, som jobbet indebærer. Vær som Pippi, for hvis du har energi på det – har du også energien til at gå efter det. Og du ved faktisk ikke, om du kan mestre det før, at du har prøvet. Hvis du derimod tænker “åh – jeg er da nødt til at vælge noget, der er tættere på det, jeg kender, selvom du måske slet ikke har lyst til det – og det er jo også det, andre fortæller mig”, så vil det være svært at lykkes med det på den lange bane, fordi det ikke længere matcher det, der hæver din energi og afspejler din inderste essens. Det er dem, der har energi på jobbet, der får det!

Find energien og du finder din inderste essens
Energien i vores liv afspejler nemlig vores inderste essens. Det er der, hvor vores handlekraft er størst. Og det er derfor også det område, hvor vi har størst mulighed for at påvirke tingene og skabe det liv, vi drømmer om. Der, hvor energien er, er der, hvor vi er drevet af noget indefra som en indre motivation – noget vi vil have lyst til at gøre uanset, om vi skal eller ej. Som barn begyndte jeg at samle på julekalendere, fordi jeg syntes, at der var noget ganske magisk ved disse kalendere og hele det univers med at åbne en låge hver dag, gaver og forventningen til, hvad der gemte sig bag. 2005 var et økonomisk trængt år for mig som selvstændig coach. Så det var virkelig en opgave at finde ud af, hvordan jeg fik råd til julegaver til mine tre søskende og deres familier. I alt syv niecer og nevøer. Derfor besluttede jeg mig for at lave det hele selv. Det blev til malerier af en flodhest til min niece, der er vild med disse og tøj, som jeg selv kunne sy. Og så fik jeg den idé, fordi det jo netop var op til jul, at jeg kunne skrive en bog og lave en julekalender om og til børnene. Det blev til historien om “De syv børn fra mælkevejen” og deres moster gulvmoppe (mig), og blev en stor succes for børnene. Jeg skrev til Ib Spang Olsen om input til, hvordan jeg skulle designe julekalenderen – og han skrev straks tilbage, at han rigtig gerne ville hjælpe mig. Og således fik jeg designet en julekalender, hvor hver låge indeholdt et billede af børnene med en historie hver dag om livet på mælkevejen og de syv børn. Året efter fik de rigtige købte julegaver og var måske lidt skuffede, mens jeg lancerede en online coaching julekalender på nettet, som jeg også fik succes med og fik markedsført i Børsen og andre aviser.

Vælg med hjertet: Det er energiens kilde
Energien i vores liv afspejler vores inderste essens. Hvis vi tør at være så modige og vælge med hjertet, tager vi aldrig fejl – og så vælger vi aldrig forkert. For ingen, der har turdet forfølge sit hjerte, har nogensinde taget fejl. Det kan være, at du står i en situation, hvor du fx har søgt et job eller sagt ja til noget, som du i virkeligheden ikke har lyst til eller energi på. Og så er spørgsmålet: Hvad gør du? Hvis den pågældende virksomhed vender tilbage og kalder dig til jobsamtale – eller du får positivt respons på det, du har sagt ja til. Fortæller du sandheden på en god måde – eller lader du som om, at du gerne vil, selvom du inderst inde godt ved, at det slet ikke kommer til at fungere for dig? I mit eget liv er det sådan, at hvis ikke jeg følger mit hjerte, bliver jeg syg eller får det meget dårligt. Som dengang hvor jeg sagde ja til at gifte mig med en mand, jeg ikke elskede. Derfor har jeg igennem årene lært på den hårde måde, at jeg er nødt til at følge mit hjerte – og det åbner altid for nye muligheder for mig, som jeg aldrig nogensinde havde kunnet forestille mig. Og den indstilling til at ville leve vores liv ud fra vores inderste essens og finde ud af, hvor energien er, er et valg og en mulighed, som vi alle har. Forskellen er blot, om vi også tør at se det, lytte til det og handle efter det.

Gå med energien og få energi til handling. God fornøjelse!