Sandbox info

Find the truth

citation
Jeg deltog i Sandbox, fordi jeg gerne ville kende mig selv bedre i forhold til karriere og job og blive bevidst om, hvad jeg kommer med til en arbejdsplads. Jeg har haft tvivl på, om det job jeg passer ind i, findes derude – og om jeg kan finde en arbejdsplads, hvor jeg passer ind. Forløbet har fjernet den tvivl og givet mig en selvtillid i forhold til, at jeg nok skal finde et sted, hvor jeg passer ind og kan skabe værdi. Det har givet mig en konkret plan og idé om, hvad jeg skal gøre, mens jeg går arbejdsløs.
Alexandra Janum
Cand.It Aarhus Universitet, dimitteret juni 2018
Jeg valgte at deltage i Sandbox for at få en indsigt i og blive mere bevidst om, hvad jeg kan og gerne vil – både jobmæssigt men også privat. Som studerende og snart nyuddannet var jeg i tvivl om, hvad jeg egentlig kunne, og hvor mine kompetencer lå. Processen har gjort mig meget bevidst om, hvad jeg kan, og hvad jeg vil, og hvad der er vigtigt for mig, når jeg skal have et job. Helt konkret har jeg brugt Sandbox i arbejdet med jobansøgninger, og hvad jeg skulle vælge at fokusere på i dem. Mit største udbytte har været, at jeg er blevet mere bevidst om, hvad jeg vil i fremtiden, og hvad der er vigtigt for mig, når jeg søger jobs. Derudover har jeg fået større indblik i mine egne personlige kompetencer og fundet ud af, hvordan jeg skal bringe dem i spil.
Anne Sørensen
Cand. Erhvervssprog Aarhus Universitet, dimitteret juni 2018

Sandbox er et 10 ugers e-kursus for dig som kandidatstuderende på sidste semester på Aarhus Universitet hhv. Arts, Aarhus BSS samt Science & Technology, der brænder for at finde ud af, hvordan du omsætter viden til værdi, og bringer dig selv i spil på arbejdsmarkedet i job eller som iværksætter, når du er færdig med din uddannelse.

Sandbox er et succesfuldt forløb baseret på forskning inden for entreprenørskab, kreativitet, læring og positiv psykologi, som oprindeligt blev skræddersyet til studerende på Aarhus Universitet med henblik på at skabe personlig og faglig afklaring samt for at styrke studerendes handlekraft til at kunne handle på egne muligheder og få job og/eller starte som iværksætter.

Forløbet er for dig, der …

 • Brænder for at finde ud af, hvordan du omsætter viden til værdi.
 • Har brug for en afklaring af, hvad der er vigtigt for dig i dit arbejdsliv.
 • Ønsker at blive mere klar på, hvem du er, hvad du kan og vil – og hvordan du kan bruge din uddannelse i et interessant job.
 • Gerne vil gøre noget aktivt for, at du allerede nu får et overblik hvad, hvad du selv kan gøre, for at bringe dig selv i spil på arbejdsmarkedet.
 • Ønsker at blive afklaret med, hvad du skal gå efter jobmæssigt.
 • Har et ønske om at styrke dine muligheder for at skabe et interessant og succesfuldt arbejdsliv.
 • Gerne vil omsætte den uddannelse, du har taget, til konkrete handlinger, der skaber værdi i en virksomhed eller organisation.

På mit 10 ugers online forløb Sandbox arbejder du med, hvem du er, hvad du kan og vil – og hvordan du gennem de små skridts lov, bliver klogere på, hvad der skal til for, at du kommer i spil til noget, som du drømmer om og brænder for. Du kan ikke tænke dig til forandringer i dit liv. Du kan – ved at undersøge hvem du er og gerne vil være – forholde dig til, hvad du så kan gøre. Det er handlingen, der rummer forvandlingen, fordi det er her, vi får en fornemmelse for, hvordan vi virker – og hvad der virker. Men vi kan ikke handle på noget med kvalitet og kraft, hvis ikke vi har energi på det. Derfor er det essentielt at finde ind til, hvad det du har energi på er også der, hvor din handlekraft er størst, fordi det også er her, at du har størst chance for at lykkes.

På forløbet kommer du igennem 6 moduler, der har en sammenhæng i forhold til, at du bliver afklaret med dine præferencer, drivkraft, kompetencer og dit jobfokus – og hvordan du med denne viden kan bringe dig selv i spil til et job, der er interessant eller som iværksætter.

Dette får du ved at deltage på forløbet:

 • Du får links og adgang til 6 moduler med konkrete opgaver og en præsentation af modulets indhold samt video præsentation af modulet med input til hvordan du arbejder.
 • Du får adgang til en lukket facebook-gruppe med 20 ligesindede, hvor du uploader dine svar på opgaverne, som jeg giver feedback på for at kvalificere din proces og din refleksion. Dette kvalificerer dine muligheder og din handlekraft. Gruppen kører i 10 uger fra opstart.
 • Du modtager min vejledning, rådgivning og sparring direkte på konkrete spørgsmål, som du skriver på den lukkede facebook-gruppe.
 • Du har mulighed for at stille spørgsmål og få gode råd fra tidligere studerende på Aarhus Universitet, der selv har været på Sandbox – og gået vejen fra dimittend til job og iværksætter.
 • Du modtager gratis min e-bog ”Bare gør det!”.
 • Du får en frivillig makker, du kan sparre med undervejs i forløbet, som du kan bruge mere direkte og personligt til at få udfoldet dine muligheder og dit felt.
 • Du modtager en personprofil, der giver dig viden om dine præferencer og det, der driver dig. Profilen er fra E-stimate.dk. Du får link til en præsentation af profilen på video enten uploadet direkte i gruppen eller sendt til dig selv.
 • Du deltager i en times webinar med live coaching af en frivillig deltager, hvor du har mulighed for at stille spørgsmål og få svar samt gode idéer til at gå fra tanke til handling.
 • Du bliver tilbudt 30 minutters coaching med mig på Aarhus Universitet på et tidspunkt, der passer dig i perioden den 02.12. – 06.12 2019.

Sådan foregår det
Du tilmelder dig forløbet via linket til Jobcenter Aarhus Hjemmeside, hvor du registrerer dig. Efterfølgende får tilsendt en mail med orientering om, at du er optaget på Sandbox. Når kurset begynder den 1. oktober modtager du et velkomstbrev, der orienterer om kurset samt et link til at udfylde personprofilen fra Estimate samt e-bogen “Bare gør det!”. Efterfølgende får du hver eller hveranden mandag tilsendt modulets materiale som links via sms og mail og har adgang til disse løbende fra mit website. Hvert modul indeholder ca. 2 opgaver, som du arbejder med i perioden. I materialet er der en guide til, hvordan du arbejder. Når du har forholdt dig til opgaverne, uploader du dine svar direkte i facebook-gruppen. Hvordan foregår det?

Du får et nyt modul via mail hver uge, som du kan arbejde med, når det passer dig uanset, om du er på ferie, sidder på universitetet eller er sammen med studiegruppen i sommerhus. Alle videoer uploades i den lukkede facebook-gruppe. Det eneste, det kræver er, at du har adgang til en Internetforbindelse via din pc.

Hvad kræver det af dig?
Du skal afsætte ca. ½ time hver uge til at arbejde med materialet. Det svarer til i alt 5 timer, som du skal investere i kurset. Hertil kommer et afsluttende event, som du har mulighed for at deltage i. Alt materiale og videoer kan du se og arbejde med, når det passer dig, uanset hvor du er. Det kræver kun en Internetforbindelse og facebook-profil.

Hvornår begynder det?
Næste forløb begynder d. 30. september 2019 kl. 12.00 (kursusperiode 30/10 – 8/12 2019).

Modul 1: Hvem er du?
På det første modul arbejder du med det, der styrer dine handlinger og adfærd. Det er essentielt at have en bevidsthed om dine værdier – og finde frem til, hvad der er afgørende for dig i dit liv. For det, der er vigtigt for os, er også der, hvor vi har vores energi. Og det vi har energi på, afspejler der, hvor vores handlekraft og evne til at gå ud i verden er størst. Det er her, du finder ud af, hvad der er dine præferencer for at handle – og hvordan du bedst går ud i verden og bringer dig selv i spil. Det gør vi via en personprofil fra E-stimate Interpersonel, som du får et link til at udfylde og modtager rapporten pr. mail. Vi arbejder med spørgsmål som:

 • Hvad driver dig?
 • Hvad er dine grundlæggende værdier?
 • Hvad er vigtigt for dig i dit liv?
Modul 2: Hvad kan du?
På andet modul arbejder vi med at finde ind til kernen af dine talenter. Det er de talenter, der er naturlige for dig, som driver dig – og som du ikke kan lade være med at bringe i spil. For det er også oftest her, at vores kilde til at kunne realisere vores potentiale ligger. På første modul fik du indsigt i din personlighed – mens vi på andet modul vil se på, hvordan du bringer disse i spil i et fagligt felt. For uanset om vi har samme baggrund, uddannelse, erfaring, osv., så er det, der adskiller os, den tilgang og måde vi gør tingene på. Når du kender din tilgang, vil du også kunne udvikle og skabe noget, der er ganske unikt.Vi arbejder med spørgsmål som:

 • Hvad er du rigtig god til?
 • Hvad elsker du at lave?
 • Hvad er dine talenter?
Modul 3: Hvad vil du?
På tredje modul arbejder vi med at finde retningen i dit arbejdsliv med afsæt i, hvem du er og hvad du kan. Retningen er der, hvor du skal undersøge dine muligheder og kvalificere disse med henblik på at kunne vælge og undersøge hvilke, du skal fokusere på og sætte handling bag. Vores retning i livet afspejler vores visioner – altså det, vi virkelig drømmer om og brænder for. Når vi går efter vores drømme, vil energien og lysten til at kunne handle på dem også være langt større.Vi arbejder med spørgsmål som:

 • Hvad drømmer du om?
 • Hvad brænder du for?
 • Hvad vil du satse på?
Modul 4: Vil du det?
På fjerde modul skal du til at forpligte dig selv til også at ville realisere dit potentiale – og finder ind til, hvad der ligger bag det at kunne handle på tingene. Du arbejder med de små skridts lov, afprøver og undersøger dine muligheder for at blive klogere og for at kvalificere dit indre drive og commitment til også at gå efter tingene.Vi arbejder med spørgsmål som:

 • Hvad er din største mulighed?
 • Hvad er det bedste, der kan ske?
 • Hvor har du mest energi?
Modul 5: Hvad gør du?
På femte modul begynder du at kunne få øje på dine næste bedste skridt – og afprøver i større stil, hvordan du kan handle på dine egne muligheder. Du kortlægger vejen og får øje på, hvilken retning du skal gå – og hvad det er, der åbner dine døre. Der er fokus på drivkraften i handlingen med afsæt i den energi, som giver dig mod og lyst til også at sætte handling bag dine drømme. Du arbejder konkrete materialer med inspiration fra det arbejde, du allerede har gjort, ligesom du præsenteres for eksempler, idéer og forslag til, hvordan du også kan gøre og tænke. Det sker med afsæt i et live webinar. Vi arbejder med spørgsmål som:

 • Hvad er dit næste bedste skridt?
 • Hvad er det mindste, du kan gøre?
 • Hvad er det vigtigste, du kan gøre?
Modul 6: Hvad får du?
På sjette modul arbejder du med, hvad du får ved at igangsætte konkrete handlinger, hvor du bringer dig selv i spil. Modulet foregår som et webinar, hvor en deltager fra holdet bliver live coachet netop med henblik på, at du kan se, hvordan du med afsæt i den nye viden, du har om dig selv, kan bringe dig selv i spil til jobbet.
Vi arbejder med spørgsmål som:

 • Hvad er status lige nu?
 • Hvor vil du gerne hen?
 • Hvad har du allermest brug for lige nu?
Coaching
Som afslutning kan du tilmelde dig 30 minutters coaching med mig på Aarhus Universitet i perioden 02.12 – 06.12. Vi arbejder med essensen af din nye viden om, hvem du er, hvad du kan og vil – og ligger en plan for, hvordan du kommer i spil til et job, der er attraktivt og interessant for dig.
Afsluttende event
Afslutningsvis mødes vi til et event på Aarhus Universitet fredag den 12. december kl. 9.00 – 11.00, hvor du har mulighed for at møde de andre på holdene, ligesom Jobcenter Aarhus, tidligere Sandbox deltagere samt jeg vil deltage for at guide din videre proces. Her får du også udleveret et certifikat på din deltagelse i Sandbox forløbet, ligesom du har mulighed for at få en skriftlig anbefaling, som du kan bruge i din videre jobsøgning.