Sandbox-DMJX er et fire ugers kombineret fysisk og e-kursus for jobsøgende dimittender fra DMJX.


Kurset er for dig der brænder for at finde ud af, hvordan du omsætter viden til værdi, og bringer dig selv i spil på arbejdsmarkedet i job og/eller som freelancer/ selvstændig, når du er færdig med din uddannelse på DMJX.

DMJX tilbyder dig dette unikke og skræddersyede kursusforløb med fokus på, hvordan du bedst bruger dine kompetencer og personlighed for at finde et interessant match.

Er du dimitteret fra DMJX, kan du tilmelde dig et af holdene via biletto:


Hold 2 – Emdrup

 • Intromøde fredag den 20. august kl. 11-12 i Emdrup.
 • Workshop 1 torsdag den 2. september kl. 11-14.
 • Workshop 2 torsdag den 9. september kl. 11-14.
 • Coaching foregår i perioden den 13.-17. september.


Hold 3 – Aarhus

 • Intromøde fredag den 12. november, kl. 10-11 i Aarhus.
 • Workshop 1 fredag den 26. november kl. 10-13.
 • Workshop 2 fredag den 3. december kl. 10-13.
 • Coaching foregår i perioden den 13.-17. december.


Max antal deltagere: 30 pr. hold.
Forløbet er for dig, der …
 • Brænder for at finde ud af, hvordan du omsætter viden til værdi.
 • Har brug for en afklaring af, hvad der er vigtigt for dig i dit arbejdsliv.
 • Ønsker at blive mere klar på, hvem du er, hvad du kan og vil – og hvordan du kan bruge din uddannelse i et interessant job.
 • Gerne vil gøre noget aktivt for, at du allerede nu får et overblik hvad, hvad du selv kan gøre, for at bringe dig selv i spil på arbejdsmarkedet.
 • Ønsker at blive afklaret med, hvad du skal gå efter jobmæssigt.
 • Gerne vil omsætte din uddannelse til konkrete handlinger, der skaber værdi i en virksomhed eller organisation.

På fire ugers Sandbox-DMJX arbejder du med, hvem du er, hvad du kan og vil – og hvordan du kommer i spil til noget, du drømmer om og brænder for.


Du kan ikke tænke dig til muligheder i dit liv. Du kan – ved at undersøge hvem du er, hvad du er god til, og hvad du gerne vil - forholde dig til, hvad du kan gøre.

Det er handlingen, der rummer forvandlingen, fordi det er her, vi får en fornemmelse for, hvordan vi virker – og hvad der virker. Vi kan ikke handle på noget med kvalitet og kraft, hvis ikke vi har energi på det. Derfor er det essentielt at finde ind til, hvad du har energi på, fordi det også er her, hvor din handlekraft er størst og størst chance for at lykkes.

På SANDBOX-DMJX kommer du igennem 3 moduler, hvor du bliver afklaret med dine præferencer, drivkraft, kompetencer og dit jobfokus - og hvordan du med denne viden kan bringe dig selv i spil til et job, der er interessant eller som freelancer/iværksætter.

Lea Marie
Medievidenskab, DJMX

Dette får du ved at deltage på forløbet:

 • Du får links og adgang til 3 moduler med konkrete opgaver.
 • Du får adgang til en lukket facebook-gruppe med ligesindede, hvor du uploader dine svar på opgaverne, som vi arbejder med i to worksohps og ved en personlig coaching. Jeg giver feedback for at kvalificere din proces og din refleksion. Dette kvalificerer dine muligheder og din handlekraft. Gruppen kører i seks uger fra opstart.
 • Du arbejder på de to workshops med dine medkursister i et kollektivt fortroligt læringsrum.
 • Du modtager min vejledning, rådgivning og sparring undervejs i de to workshops og ved den personlige coaching.
 • Du har mulighed for at få sparring undervejs på konkrete spørgsmål, som du skriver på den lukkede facebook-gruppe.
 • Du modtager gratis min e-bog ”Bare gør det!”.
 • Du får en frivillig makker, du kan sparre med undervejs i forløbet, som du kan bruge mere direkte og personligt til at få udfoldet dine muligheder og dit felt.
 • Du modtager en personprofil, der giver dig viden om dine præferencer og det, der driver dig. Profilen er fra E-stimate.dk. Du får en tolkning af profilen på den første workshop.
 • Du får adgang til eksempler på cv, ansøgninger, videoer og materialer, der kan styrke dig i din jobsøgningsproces.
 • Du bliver tilbudt 30 minutters coaching med mig på DMJX Aarhus/Kbh. på et tidspunkt, der passer dig i perioden den 13. - 17. september 2021 i tidsrummet 9.00 - 16.00.
 • Jeg meldte mig på Sandbox-forløbet, fordi jeg gerne ville blive mere skarp i, hvad jeg kan, vil og drømmer om. Før forløbet tænkte jeg det hele meget firkantet i forhold til karriere og det at søge job, men forløbet åbnede op for helt nye ting, jeg slet ikke anede, var så vigtige for mig. Den gode sparring med Martabolette og de andre deltagere i samme båd som mig betød, at jeg under jobsøgning og til en samtale klart og tydeligt kunne beskrive, hvem jeg er, og hvad jeg kan bidrage med - både fagligt og personligt. Og faktisk fik jeg det job, jeg søgte under forløbet.

  Ida Tophøj Buur Journalist v/Ritzaus Bureau
 • Sandbox-forløbet har med enkle og veltilrettelagte øvelser hjulpet mig med at finde frem til, hvad jeg kan, og hvordan jeg kan handle på det til fordel for at fokusere på det, jeg ikke kan. Martabolette har gennem hele forløbet været lyttende og enormt engageret, ligesom hendes konstruktive tilgang og store netværk har været meget brugbart i forhold til at blive klogere på min karrieremæssige situation.

  Mathias Lindrum Schmidt Læser kandidatuddannelse på Aarhus Universitet
 • Gennem Sandbox har jeg fået redskaber til at gøre mine ønsker og tanker konkrete. Jeg har lært, at jeg først får noget konkret og håndgribeligt at arbejde videre med, når jeg ved, hvad jeg gerne vil, frem for hvad jeg ikke vil. Det er en nødvendighed for at gå fra uddannelse til et konkret job.

  Anne Tind Professionsbachelor i kommunikation, DMJX, Kommunikationsansvarlig v/FTLF DOCA
 • På Sandbox lærer du dine egne styrker at kende. Jeg har startet mit eget koncept op, som senere fik vind i sejlene og i dag lever jeg af det. Det har åbnet så mange døre for mig at finde en indre motivation, en indre kraft, og en bevidsthed for, hvad jeg virkelig gerne vil. Det kan andre mennesker mærke, og det åbner bare døre at finde den energi. Dét har Sandbox været startskuddet til at lære mig.

  Julie Krog Vistisen Cand.public og medievidenskab på Aarhus Universitet og DMJX, selvstændig med Livemagasinet
 • Ved at deltage i Sandbox har jeg fået indsigt i, hvordan min personlighed, kompetencer og faglige styrker kan bringes i spil på en kommende arbejdsplads. Gennem personlig præsentation af personprofil fra Martabolette er jeg blevet meget klogere på, hvilke arbejdsmiljøer jeg vil trives i. Derudover fik jeg i slutningen af forløbet en supergod samtale med Martabolette med sparring og gode råd til netop de ting, jeg fandt relevante. Forløbet var meget fleksibelt og derfor supernemt at tilpasse et travlt studieliv.

  Emily Ferm Journalist, DMJX
 • Sandbox-kurset var en stor hjælp og gevinst for mig. Jeg havde i lang tid gået og været usikker på, hvad jeg ville, når jeg var færdig med uddannelsen, men det blev meget tydeligere for mig, da jeg var på forløbet. Jeg fik nogle meget konkrete værktøjer med mig, som jeg stadig bruger i dag – jeg har f.eks. hængt mit dreamboard op på køleskabet, så jeg dagligt bliver mindet om, hvad jeg drømmer om. Sandbox ”tvang” mig altså til at tænke over, hvad det er, jeg vil, og hvorfor jeg vil det, mens det efterfølgende gav mig en idé om, hvordan jeg vil opnå det. Samtidig gav det mig en tro på, at jeg godt kan opnå de drømme og mål, som jeg sætter mig for. Når man får klarhed over, hvad det er, der betyder noget for en mht. både jobs og privatlivet, bliver det lettere at opnå i virkeligheden, og dér hjalp Sandbox mig i en grad, jeg ikke tidligere har prøvet.

  Lasse Ekstrand Meidahl Petersen Journalist, DMJX
 • Der findes hundredvis af kurser, der kan lære dig lære dig at skrive ansøgninger og cv’er. Martabolettes kursus er meget mere end det. Inden jeg tilmeldte mig Sandbox, var det meget uklart for mig, hvilken retning jeg gerne ville gå, når jeg blev færdiguddannet fra Journalisthøjskolen. Jeg var også usikker på, hvad mine styrker og svagheder var i det journalistiske fag. Den afklaring fik jeg i den grad på Sandbox. Jeg fik lov til at arbejde med min personlighed, mine værdier, mine kompetencer og mine drømme for fremtiden på en struktureret og kreativ måde - tilsat spandevis af sparring fra Martabolette. Hun er virkelig guldet i det her kursus: En engageret og empatisk coach, som efter hver opgave giver en lang og detaljeret personlig feedback, du virkelig kan bruge til noget. Jeg er blevet meget mere afklaret omkring, hvad jeg vil, og hvad jeg skal gøre for at opnå det - både indenfor og udenfor journalistikkens verden.

  Louise Holst Andersen Journalist, DMJX

Sådan foregår det


Hvordan foregår det: Næste hold Emdrup august - september 2021
Fredag den 20. august 2021 kl. 11 - 12 har du mulighed for at komme til introduktion til Sandbox-DMJX på DMJX i København, hvor jeg vil præsentere dig for, hvordan forløbet foregår - og hvad du kan få ud af at deltage. Du tilmelder dig forløbet via følgende link https://billetto.dk/e/karriereafklaring-hold-2-billetter-528317. Sidste frist for tilmelding er mandag den 26. august kl. 16.00. Herefter modtager du et velkomstbrev via mail, der orienterer om forløbet samt et link til at udfylde personprofil fra Estimate samt e-bogen "Bare gør det! I velkomstbrevet fremgår der øvelser, du skal forberede til, at vi mødes på den første workshop torsdag den 2. september 2021 kl. 11.00 - 14.00 på DMJX i Emdrup. Du bliver også inviteret til at deltage i en lukket facebook-gruppe med navnet: Sandbox-DMJX #2. Her modtager du en sms til at deltage i gruppen.
Vi mødes til den første workshop torsdag den 2. september 2021 kl. 11.00 - 14.00 på DMJX i Emdrup. Temaet for denne workshop er: Hvem er du, og hvad kan du? På denne workshop arbejder vi med viden om og afklaring af dine præferencer og kompetencer.

Den anden workshop afholdes torsdag den 9. september 2021 kl. 11.00 - 14.00 på DMJX i Aarhus. Temaet for denne workshop er: Hvad vil du, og hvordan gør du det? På denne workshop arbejder vi med viden om og afklaring af dine karrieremæssige muligheder, din retning og hvordan du styrker din handlekraft.
Hvad kræver det af dig?
Du skal afsætte ca. 2 timer hver uge til at arbejde med materialet mellem hver workshop. Jo mere tid du bruger, jo større vil dit udbytte alt andet lige være. Alt materiale og videoer kan du se og arbejde med, når det passer dig, uanset hvor du er. Det kræver kun en Internetforbindelse og facebook-profil.
Hvornår begynder det?
Næste forløb begynder d. 20. august (kursusperiode 20/8 - 12/9 2021). Vi afholder introduktion til Sandbox-DMJX fredag den 20. august kl. 11.00 - 12.00 i Emdrup. Her har du mulighed for at høre mere om forløbet.
 • slide

Modul 1


Hvem er du - og hvad kan du?
På den første workshop arbejder du med det, der styrer dine handlinger og adfærd. Det er essentielt at have en bevidsthed om dine værdier – og finde frem til, hvad der er afgørende for dig i dit liv. For det, der er vigtigt for os, er også der, hvor vi har vores energi. Og det vi har energi på, afspejler der, hvor vores handlekraft og evne til at gå ud i verden er størst. Det er her, du finder ud af, hvad der er dine præferencer for at handle – og hvordan du bedst går ud i verden og bringer dig selv i spil. Det gør vi via en personprofil fra E-stimate Interpersonel, som du får et link til at udfylde. Du modtager rapporten på workshoppen.

Vi arbejder med at finde ind til kernen af dine talenter. Det er de talenter, der er naturlige for dig, som driver dig – og som du ikke kan lade være med at bringe i spil. For det er også oftest her, at vores kilde til at kunne realisere vores potentiale ligger. Du finder også ud af, hvordan du bringer dine personlige kompetencer i spil i et fagligt felt. For uanset om vi har samme baggrund, uddannelse, erfaring, osv., så er det, der adskiller os, den tilgang og måde vi gør tingene på. Når du kender din tilgang, vil du også kunne udvikle og skabe noget, der er ganske unikt.

Vi arbejder med spørgsmål som:
 • Hvad driver dig?
 • Hvad er dine grundlæggende værdier?
 • Hvad er vigtigt for dig i dit liv?
 • Hvad er du rigtig god til?
 • Hvad er dine talenter?
 • slide

Modul 2


Hvad vil du og hvad gør du?
På anden workshop arbejder vi med at finde retningen i dit arbejdsliv med afsæt i, hvad du vil og hvad du gør. Retningen er der, hvor du skal undersøge dine muligheder og kvalificere disse med henblik på at kunne vælge og undersøge hvilke, du skal fokusere på og sætte handling bag. Vores retning i livet afspejler vores visioner – altså det, vi virkelig drømmer om og brænder for. Når vi går efter vores drømme, vil energien og lysten til at kunne handle på dem også være langt større.

Du begynder på workshop 2 at kunne få øje på dine næste bedste skridt – og afprøver i større stil, hvordan du kan handle på dine egne muligheder. Du kortlægger vejen og finder ud af, hvilken retning du skal gå – og hvad det er, der åbner dine døre. Der er fokus på drivkraften i handlingen med afsæt i den energi, som giver dig mod og lyst til også at sætte handling bag dine drømme. Du arbejder med konkrete materialer med inspiration fra det arbejde, du allerede har gjort, ligesom du præsenteres for eksempler, idéer og forslag til, hvordan du også kan gøre og tænke. Her vil du modtage oplæg og inspiration om cv, ansøgninger, mailtekst, osv. i forhold til at kunne komme til en jobsamtale og bringe dig selv i spil.

Vi arbejder med spørgsmål som:
 • Hvad brænder du for?
 • Hvad vil du satse på?
 • Hvad er det mindste, du kan gøre?
 • Hvad er det vigtigste, du kan gøre?
 • slide

Personlig coaching på DMJX


Du får en personlig coaching på min. 30 minutter i perioden den 13. - 17. september i tidsrummet kl. 9.00 - 16.00 på DMJX i Emdrup. I den personlige coaching samler vi alt det, du har arbejdet med indtil nu med det formål, at du får et overblik over, hvordan du igangsætter og målretter dine handlinger for at komme i spil til et interessant job. Du vælger selv, hvilken dag og hvilket tidspunkt, der passer bedst for dig.

Vi arbejder med spørgsmål som:
 • Hvad er status lige nu?
 • Hvor vil du gerne hen?
 • Hvad har du allermest brug for lige nu?
 • Hvem kan hjælpe dig?
 • Hvad vil du gøre?
 • Hvornår vil du gøre det?